slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 29.4.2012 Moravany – Ždánice 4:3 (2:0)

autor zelickoo 29.Duben 2012

Sestava: Strmiska – Bařina, Zbořil P., Selucký, Ficek (66. Mikeska) – Pintera, Tychtl, Soukup, Měsíček (86. Ingr J.) – Možíš, Otáhal (90. Kalinec)

Branky: Měsíček 2x,Otáhal, Možíš

ŽK: Soukup, Tychtl

Počasí v neděli lámalo teplotní rekordy a Ždánice chtěly zlomit moravanskou obranu a vybojovat důležité body, jelikož se pohybují na chvostu tabulky. Byl to zápas plný zvratů a těžko se popisuje. Smíšené pocity přetrvávají  u obou táborů.

Hned od začátku jsme si vytvořili znatelný tlak a dostali se do několika solidních příležitostí, nejprve střílel Pintera z otočky vysoko nad branku. Po Otáhalově dobrém vysunutí se snažil překonat Rubana Tychtl, ale ždánický brankář konečky prstů zabránil míči v cestě do brány. Za nedlouho poté střílel po Soukupově přihrávce do ofsajdu Možíš. Neuběhlo ani patnáct minut od začátku utkání a do vyložené šance se dostal po Otáhalově přihrávce Petr Zbořil, jenže sám na malém vápně trefil jen Rubanovy nohy. V 16. Minutě dal znovu vyniknout Rubanovi Možíš. Moravanští si dokázaly vytvořit nepřeberné množství šancí, jež nedokázali přetepat v branku. Ždánice se nedostávaly do zakončení a tak jedno z mála ohrožení domácí branky přišlo z Rubanova výkopu přes celé hřiště. Žádná z kombinací, dokonce ani ty v malém vápně, nevedla k brance, a tak ve 32. minutě napřáhl z rohu velkého vápna Měsíček a jeho rána zapadla za záda brankáře Rubana 1:0. O tři minuty se do další „loženky“ dostal Petr Zbořil a naložil s ní podobně jako v předchozích případech. Pět minut před poločasem se ve vápně hostí uvolnil Soukup, kterého obrana dokázala zastavit jen za pomocí faulu. K pokutovému kopu se postavil Měsíček a nechytatelně zvýšil na 2:0. Těsně před přestávkou odvracel ojedinělou šanci Ždánic Bařina málem na vlastní gól. Tak skončil první poločas.

Ve druhém poločase se do šancí pomalu začali dostávat také hosté. Nejprve zahrozili z rohu. Při dalším rohu Strmiska míč rychle rozehrál a unikající Možíš po dlouhém sprintu nastřelil jen hostujícího brankáře. O chvíli později zakončoval po trase Měsíček – Otáhal vysoko nad druhý jmenovaný. 57. minuta, Ždánice zahrávají roh, na zadní tyči se dostává do zakončení neobsazený útočník a hlavu zakončuje přesně do protipohybu brankáře Strmisky a obránců 2:1. Ždánice po gólu znatelně ožily a Moravany v ten okamžik přikryla mírná deka. Ždánice měly míč častěji na kopačkách domácí působili rozpačitě. V 63. minutě po skvělé Měsíčkově přihrávce unikl Otáhal a křižnou střelou vrátil dvoubrankové vedení na stranu Moravan 3:1. Za třináct minut bylo ovšem všechno jinak, když z 25 metrů napřáhl hostující útočník a střela, se kterou si mírně pohrál vítr, překvapila nejen Strmisku 3:2. To však nebylo zdaleka všechno. Po dobrém pasu si z obranou, brankářem i s nervy domácích příznivců pohrál Možíš, ale nakonec s přehledem zvýšil na 4:2. Situace se zkomplikovala v okamžiku, kdy jeden z centrovaných míčů Ždánic nekompromisně zavěsil  hlavou Měsíček do vlastní sítě 4:3. Ždánice ucítili šanci a snažili se využít nejistoty domácích. V 91. minutě rozehrával z poloviny hřiště brankář Ruban, Strmiska míč jen utlumil a vyrazil před sebe. K míči se však dostal rychleji hostující útočník a míč putoval do branky. Hosté se obrátili a začali se radovat. Domácí obránce však na poslední chvíli vykopl míč a rozhodčí, k nevoli ždánických, posoudil situaci tak, že míč ještě nepřešel brankovou čáru. Zápas skončil vítězstvím Moravan 4:3.

Nutno podotknout, že největší problém bylo neproměňování našich šancí. Po prvním poločase jsme si mohli vytvořit pohodlný náskok čtyř možná i pěti gólů a nebylo by co řešit. Místo toho jsme se až do konce zápasu museli bát o výsledek. Ždánice také udělovali lekci z produktivity. Z minima šancí dokázali vytvořit maximum. A kdyby se v závěrečném závaru plném emocí soustředili na zakončení a dorážku mohli si odvézt překvapivý bod.

Komentáře jsou uzavřeny.